Подршка важним пројектима у области образовања и спорта

11.02.2019 Актуелно

Цвијановићева је навела да ће, између осталих, бити подржани формирање центра за таленте у селу Згоњево код Требиња и изградња лифта на Факултету за производњу и менаџмент, гдјe сада наставу похађа и двоје студената у инвалидским колицима.

„Образац који ће се примијенити за центар за таленте је нешто што се уклапа у оно што сам намјерила да радим као предсједник Републике – да имамо један такав центар на републичком нивоу, због чега нам је врло важно да такве центре имамо у различитим дијеловима Републике Српске како бисмо то могли да изведемо и на републичком нивоу“, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са замјеником градоначелника Требиња Мирком Ћурићем.

Она је истакла да подржава активизам који долази из Требиња, јер је тада и Влади и осталим институцијама много лакше да реализуију зацртане циљеве.

Према њеним ријечима, бројни капитални пројекти и социјални програми који су у протеклом периоду покренути у Требињу подстакли су је на идеју да се реализује конференција најодговорнијих људи са локалног нивоа како би могли да размијене искуства и виде како се реализују одређене инвестиције.

„Направићемо мини-конференцију начелника и градоначелника да бисмо могли да размијенимо искуства. Имамо неколико активних локалних заједница које су дизајнирале различите програме подршке и осмислили пројекте, али имамо и оне које поприлично спавају“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да јој се у Требињу посебно свиђају програми који су усмјерени ка селу и стварању услова да људи ту остану.

„Посебно ми се свиђа подршка родитељима чија ђеца иду у подручне школе. То је једно од рјешења за проблем пражњења села, осим изградње боље инфраструктуре“, рекла је Цвијановићева.

Ћурић је захвалио Цвијановићевој за посјету, али и подршку коју је као премијер увијек давала за све развојне иницијативе из овог града.

„Разговарали смо и о визији и идејама у наредном периоду. Драго ми је што ће одређени пројекти имати подршку кабинета предсједника“, рекао је Ћурић.

Архива