Додик: СНСД незаобилазан фактор у формирању власти на нивоу БиХ

18.02.2019 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је ова странка незаобилазан фактор у формирању власти на нивоу БиХ, јер има капацитет и у Представничком и у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Тачно два мјесеца након почетних консултација парламентарних странака о избору предсједавајућег Савјета министара, у истој згради на адреси Маршала Тита, за столом лидери три изборне побједничке бх. парламентарне партије.

Тада најављени „покушаји“ Бакира Изетбеговића да ојача бошњачке посланичке капацитете, до сада нису уродили плодом, па се вратио иницијалним преговорима. И баш као и тада – опет није споран приједлог СНСД-а да кандидат за предсједавајућег Савјета министара буде Србин а персонално рјешење – Зоран Тегелтија.

Ни НАТО пут БиХ није више елиминаторно питање за састав Савјета министара. Том, тежом темом ће се, кажу, бавити касније. Данас су на дневном реду била рјешива питања. Једно такво, за лидера СНСД-а јесте злоупотреба у запошљавању и ухљебљење, у заједничким институцијама, „пулена” одлазеће власти. 

Према његовим ријечима, „стари носиоци власти“ у заједничким институцијама БиХ запослили су након избора више од 400 људи, што је недопустиво.

– Мислим да то није добро. Политичке опције које добију власт треба да постављају своје људе. Овако никада нећемо добити компактну структуру која ће се бавити пословима, већ ће се бавити политичким излуђивањима о многим стварима – рекао је Додик.

Архива