Додик примио акредитивно писмо новоименованог амбасадора САД (ФОТО)

19.02.2019 Актуелно

Додик је изразио захвалност за досадашњу подршку САД-а те исказао увјерење да ће се билатерални односи двије земље у будућности развијати на обострану корист.

Он је информисао амбасадора Нелзона о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, процесу успоставе власти, те о регионалној сарадњи, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ.

Истакао је да је будућност БиХ у ЕУ и да су интензивиране активности на припреми додатних одговора на Упитник ЕК, који би могли бити достављени у наредним данима.

Додик је истакао да у БиХ нема консезуса о чланству у НАТО-у, али да БиХ активно учествује у Партнерству за мир. Такође је нагласио да БиХ, користећи инструменте Индивидуалног партнерског програма, спроводи неопходне реформе. Разговарано је и о учешћу припадника Оружаних снага БиХ у мировним мисијама у свијету.

Предсједавајући Додик је додао да ће БиХ и даље бити дио коалиције за борбу против тероризма.

Амбасадор Ерик Нелсон је изјавио да САД и БиХ имају добре билатералне односе и да ће САД подржавати све активности БиХ у циљу испуњавања услова за кандидатски статус у ЕУ. Истакао је да ће током свог мандата радити на унапређењу просперитета, безбједности и поштовања владавине права за добробит свих грађана БиХ.
На крају сусрета, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је успјех у раду амбасадору САД-а Ерику Џорџу Нелзону.

Архива