Додик: Наставићемо да дјелујемо јединствено

21.02.2019 Актуелно

 

„У сваком случају желим да кажем да ћемо наставити јединствено да ђелујемо и да, што се мене тиче, дајемо јединствене одговоре на те изазове“, рекао је Додик Тањугу у Амбасади Русије гђе је присуствовао обиљежавању Дана бранилаца отаџбине.

Он каже да ставови и понашање оних који су креирали дугогодишњу кризу покушавају да остану исти.

„Дакле, не жели се прихватити статус Србије и ставови у погледу рјешавања питања Kосова и Метохије и цијелог српског националног и државног питања. И покушаји да се убрзају ствари у вези са рјешавањем питања Kосмета долазе од оних који желе да направе рјешења која нису у складу са ставовима и интересима саме Србије“, навео је Додик.

Он каже да у том погледу Срби у Републици Српској и он као предсједавајући Предсједништва БиХ имају интерес да веома студиозно посматрају развој ове ситуације.

„Неприхватљиво је данас да било какви покушаји омаловажавања Србије и њених државних и националних интереса буду на сцени. Републици Српској и српском народу у цјелини веома је стало да Србија буде уважавана и да буде афирмисана са становишта њених интереса“, рекао је Додик.

Он је поручио да се не може направити вјештачка баријера негђе на Дрини и рећи да је то нека друга држава.

„Ми смо сви Срби и једнако, иако то многи странци не разумију, заинтересовани смо за питање као што је Kосово, као и сви људи који живе овђе“, рекао је Додик.

Он је навео да је Вучића упознао о ситуацији у БиХ, додајући да у БиХ постоји намјерна опструкција формирања власти и жеља да се избаци српска политичка репрезентација која је добијена на изборима.

„Ми смо конституисали све наше органе, али остају Бошњаци који покушавају да задрже стару структуру надајући се да ће неки странци доћи нешто да ураде у њихову корист. Наравно, то је давно прошло вријеме“, рекао је Додик.

Додик и Вучић састали су се данас у Предсједништву Србије гђе су разговарали о свим стратешким питањима у вези са опстанком српског народа. /кра

Архива