Додик: Небојша Караћ – прави избор

13.02.2019 Актуелно

 

– Имамо овдје успјешно кретање и драго нам је да смо успјели рехабилитовати живот у овој општини, од образовања, здравства, привредне структуре, школства и свега што је потребно – рекао је Додик новинарима у Рибнику, прије почетка изборне трибине за начелника ове општине.

Он вјерује да СНСД у Рибнику може да оствари још једну у низу побједа.

– Наставићемо да радимо заједно, те смо овдје данас да бисмо промовисали страначке вриједности, у покушају да Рибнику дамо још више кроз локалне ресурсе, али и кроз све што Влада Српске има да уложи – рекао је Додик.
Он је изразио задовољство што је примјетно да ова општина живи и да има привредних и других активности, истичући да су примјетни резултати улагања у претходном периоду у инфраструктуру, објекте и друге ставке.

– Циљ нам је да животни стандард подигнемо на још већи ниво, те да покушамо отворити што више радних мјеста – рекао је Додик.

Он је истакао значај јасно конципиране политике, без које не може да се успјешно води општина, Република Српска и народ.

– Наша идеја је била и остаће Република Српска. И када су хтјели да буде промијењен назив Република Српска и да буде република Бошњака, Срба и Хрвата мој одговор је био да можемо називу додати нешто друго, па да се зове Република Српска западна Србија – рекао је Додик.

Он је навео и да је БиХ немогућа и готово пропала земља, те да ништа добро Републици Српској од ње није дошло у посљедњих 20 година, осим оптерећења и притисака са нивоа БиХ.

– Не треба да мрзимо друге, али не можемо ни дозволити другима да њихове културе и навике превладају и буду нам доминантне. Ентитетска линија је јасна, она представља линију одбране нашег народа, и то је значај што смо добили Републику Српску. И ко год живи овдје, а одустане од Српске, одустао је од свог потомства и слободе – поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Рибник Небојша Караћ рекао је да Општински одбор СНСД-а креће у још једну велику побједу на пријевременим изборима.

– Влада Републике Српске је до сада у Рибник уложила више од 25 милиона КМ, те је урађено много за развој ове општине. Због свега онога што је Влада урадила за нашу општину, Рибник припада СНСД-у – рекао је Караћ.

Он је истакао да је Рибник једина општина у Српској у којој су урађене три потпуно нове школе.

– Осим тога, план нам је да у наредном периоду обезбиједимо бесплатан превоз за све наше ученике, који ће бити финансиран из буџета општине – рекао је Караћ.

Прије почетка трибине, Додику је Повељу почасног грађанина општине Рибник уручио предсједник Скупштине општине Душко Дакић.

Пријевремени избори за општину Рибник расписани су јер је начелник ове општине Раденко Бањац опозван на референдуму одржаном 21. октобра.

Архива