Цвијановић у Рогатици: Разговарано о важним пројектима

26.02.2019 Актуелно

Цвијановићева је оцијенила да ће пројекат реконструкције Основне школе у Рогатици бити на листи пројекта које ће Србија прихватити.

Она је навела да ће у оквиру те реконструкције и надоградње, бити урађен и вртић, те да ће интервенисати како би се и то завршило у кратком року.

Говорећи о питању враћања Општинског суда у Рогатицу, Цвијановићева је рекла да ће по повратку у Бањалуку разговарати са представницима Министарства правде о том питању, а да ће општина учинити све како би се стекли услови за функционисање те институције, што је потреба грађана и локалне заједнице.

– Заједничким активностима и одређеним подстицајима морамо радити на успостављању услова за боље запошљавање. Једна од ствари која је битна како би подстакли младе, а и друге је могућност стартап подршке за покретање бизниса када су у питању млади, али и подршка неким другим развојним пројектима – рекла је Цвијановићева.

Она је истакла је да у стартап подршци види велику шансу, али да то није довољно популаризовано, те да је данашња посјета Рогатици прилика да се о томе разговара.

Цвијановићева је оцијенила да би та могућност, уз оно што општина већ ради, а то је ревитализовање неких старих пословних навика попут текстилне индустрије, могло дати позитивне резултате.

Цвијановићева је подржала иницијативу да се у општини Рогатица уреде зграде и улице, како би грађани имали боље и љепше услове за живот.

– Остаје велика битка за додатно запошљавање и на томе ће се радити. Желимо да се наставе започете активности. Данашњи састанак је први корак ка конкретизацији – закључила је Цвијановићева.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изјавио је да ова локална заједница жели да покрене производњу у металском и у текстилном сектору.

– Оно што генерише све наше проблеме ослања се на проблеме у запошљавању младих и образованих људи. Одатле произилазе сви наши проблеми у вези са одласком младих и у вези са пронаталитетном политиком – рекао је Јагодић данас новинарима након састанака са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Јагодић је истакао и питање враћање Општинског суда у Рогатицу, наводећи да је тај процес у току.

Он је рекао да има велику част да угости Цвијановићеву која је дошла у прву званичну посјету Рогатици након општих избора и велике побједе СНСД-а.

– На овој посјети захвални смо и ми из Општинске управе, а вјерујем да и већина наших суграђана дијели то задовољство. Настојали смо да Цвијановићеву упознамо о проблемима у нашој локалној заједници – рекао је Јагодић.

Према његовим ријечима, Цвијановићева је обећала да ће подржати све оне пројекте у Рогатици који су у складу са могућностима и реалним процјенама.

Састанку је присуствовао и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац.

Архива