Побједом Ћурића биће настављена реализација заједничких пројеката у Требињу

14.02.2019 Актуелно

Додик, који се на централној конвенцији СНСД-а обратио путем видео линка, истакао је да је Ћурићева побједа неопходна како би дојучерашњи градоначелник а садашњи директор Електорпривреде Републике Српске Лука Петровић, Влада и остале институције наставиле да раде за добробит Требиња.

„Наши планови за Требиње су велики. Дајте подршку Миpку, а СНСД, Лука Петровић, Влада и ја учинићемо да будете поносни на избор и на наше године које ћемо оставити кроз овај мандат“, навео је Додик.

Он је казао да је Лука Петровић учинио доста програма и пројеката који су Требињу дали један сасвим нови имиџ, који ће Ћурић наставити да гради.

„Љубав коју ви имате за ваш град је веома импозантна. Оно што можемо да научимо од вас у Требињу јесте управо та ваша љубав и вјера у ваш град, због чега је Требиње већ постало регионални центар“, поручио је Додик.

Kандидат за градоначелника Требиња Мирко Ћурић рекао је да Требиње може да напредује само уз политику јединства и тимског рада, који су били изражени у протеклом двогодишњем периоду.

Ћурић је истакао да је прије двије година у Требињу направљен преокрет, да су у овом периоду радили непрекидно и неуморно, отворили град, направили стратегије и планове, добили подршку од Бањалуке и Београда.

„Нећемо стати, идемо даље снажно и сложно. Зато вјерујем да нема дилеме да ли ће Требиње да настави путем напретка и развоја који смо почели заједно. Свакодневно радимо на реализацији започетих и покретању нових пројеката“, поручио је Ћурић, истакавши бројне пројекте и социјалне програме који су до сада покренути.

Он је казао да је главни циљ да сви у Требињу имају посао и да овај град буде једно од најпожељнијих мјеста за живот на западном Балкану.

„Зато нам је потребна политика континуитета и јединства“, навео је Ћурић.

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић казао је да је протекла изборна кампања са стране СНСД-а прошла без галаме, у радној и тимској атмосфери, током које су изнесене само ствари које је СНСД са својим коалиционим партнерима покренуо од 2016. године.

Петровић је истакао да су у протекле двије године покренути значајни социјални и капитални пројекти, на које се већ сада угледају многе општине и градови у Републици Српској, али и у региону.

„Ми смо прва власт која рјешава проблеме обичног човјека, а не појединаца и групе људи. Спремни смо, сложни и вриједни, из тог разлога нам и даље треба ваша подршка“, рекао је Петровић.

Он је истакао да очекује највећу побједу СНСД-а до сада у Требињу, што ће његовом насљеднику Мирку Ћурићу омогућити да заврши све пројекте из палтформе из 2016. године.

„Народ Требиња стоји иза нас и иза будућег градоначелника Мирка Ћурића. То је наша највећа снага“, поручио је Петровић.

Ћурићеву кандидатуру подржало је девет политичких партија – СП, ДНС, Уједињена Српска, ПУП РС, СРС др Војислав Шешељ, Покрет за Требиње, НДП и ДЕМОС.

Пријевремени избори за градоначелника Требиња биће одржани 17. фебруара.

Архива