Званичници Српске честитали школску славу – Светог Саву

26.01.2019 Актуелно

„Свим ученицима, студентима, просвјетним радницима и запосленима у просвјети упућујем најсрдачније честитке поводом Савиндана. Обиљежавајући славно име првог српског архиепископа, великог просвјетитеља и зачетника српске просвјете и школства, желимо да очувамо и његујемо светосавску идеју и богату традицију коју нам је Свети Сава оставио у насљеђе“, наведено је у честитки Цвијановићеве.

Цвијановићева је поводом Савиндана пожељела ученицима, студентима и просвјетарима да им тај празник и вриједности на којима почива светосавска идеја буду примјер и водиља на њиховом животном путу, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу – Светог Саву ученицима и просвјетним радницима у Српској, наводећи да ће Влада наставити да подржава и унапређује образовни систем, како би будуће генерације имале још боље услове за школовање и развој свог пуног потенцијала.

Вишковић је пожелио свим ученицима много успјеха у школовању, те истакао да дубоко поштује предан рад просвјетних радника на плану образовања нових генерација, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

„У име Владе и своје име свим ученицима, просвјетним радницима и запосленима у области просвјете и образовања честитам школску славу Светог Саву“, наводи се у честитки Вишковића.

Он је истакао да се, његујући успомену на првог српског архиепископа, утемељивача српског просветитељства и заштитника школства, увијек изнова треба подсјетити на значај и снагу образовања, те улогу Светог Саве у очувању српске традиције и идентитета, али и развоја друштва у цјелини.

Архива