Вишковић: Већа јануарска пензија

28.01.2019 Актуелно

Вишковић је истакао да ће Влада увијек имати разумијевања за пензионере у Српској.

Ракуљ је упитао премијера Српске да ли ће бити простора за повећање пензија и додао да је задовољан примјеном Закона о пензијско-инвалидском осигурању.

Предсједник Владе Српске је поручио да је Влада обавезна да сваког првог у години ради усклађивање пензија са растом просјечне плате и раста тржишних цијена.

Вишковић је најавио да ће Влада обезбиједити додатна средства у буџету од пет до шест милиона КМ ради спровођења законске обавезе редовног усклађивања пензија за 70.000 пензионера у Српској у овој години.

„Ради усклађивања пензија са растом просјечне плате и раста тржишних цијена Законом је предвиђено да пензионерима иде 50 одсто од просјека повећања најниже плате и тржишних цијена. Овај пут је 2,17 одсто повећања за пензионере“, каже Вишковић и додаје да ће јануарска пензија бити исплаћена са повећањем.

Он је нагласио да ће Влада све наредне потезе у вези пензионерске популације повлачити након договора и усаглашавања ставова са Удружењем пензионера Републике Српске. Премијер Српске је поручио да ће се из буџета Републике, увијек када материјалне могућности то буду дозвољавале, помоћи пензионерима и више од 2,17 одсто и ванредним усклађивањима пензија.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић и директор Фонда ПИО Младен Милић.

Архива