Отворена обновљена школа у Лишњи

28.01.2019 Актуелно

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да се активности у вези са обновом ОШ „Меша Селимовић“ реализују уз финансијску помоћ Владе Србије и Републике Српске које су подржале овај пројекат са око 100.000 КМ, док је општина Прњавор уложила више од 68.000 КМ.

Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске донирало је 25.000 КМ за замјену школског и канцеларијског намјештаја.

Радови на реновирање школе трајали су од јула до септембра, уведено је централно гријање уведено, урађена нова столарија и термоизолациона фасада.

Томаш је додао да је у општину Прњавор већ улагано: реновирана је Основна школа „Никола Тесла“ у коју је уложено преко 700 хиљада марака, спортска дворана у Хрваћанима…

Он је нагласио да је преко два милиона КМ уложено у пројекте у Прњавору, од којих је 90 одсто обезбиједила Влада.

 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је свечаном отварању обновљеног објекта и том приликом изразила задовољство што је овај објекат на вријеме завршен. Гријање, фасада и столарија, истиче, урађени су за добробит наше дјеце.

„Захваљујем се свим просвјетним радницима. Поносна сам што смо успјели да просвјетарима повећамо плате за осам одсто. Све ово је важно за развој друштва у цјелини. Када заједно дефинишемо циљеве и приоритете, успјех је загарантован“, нагласила је предсједница.

Директор школе Милан Вранић захвалио се предсједници Цвијановић на донацији, а извођачима на завршетку радова у року.

 

Архива