Ковачевић: На дјелу рушење демократског поретка у БиХ

13.01.2019 Актуелно
„Основни принцип демократије јесте да се спроведе воља грађана која је изражена на демократским изборима. Ово што говори Комшић у потпуности је у супротности са тим и позив је на рушење демократског поретка“, изјавио је Ковачевић за Срну.

Он сматра да би било добро да се у оваквој ситуацији огласе представници ЕУ, људи из Брисела и из многих других амбасада и кажу шта мисле о томе да не дође до имплементације изборне воље грађана у Републици Српској и БиХ.

„Мислим да је ово исто тако у коначници погубно за Комшића и његову политичку идеју, јер је то директан показатељ да у БиХ функционише једино Република Српска, да је Република Српска једина у којој су све институције у потпуности стабилне и функционалне за разлику од БиХ у којој није могуће чак ни формирати власт“, истакао је Ковачевић.

Коментаришући изјаву аналитичарке Иване Марић да је Комшићева иницијатива „добра из разлога што би СНСД у наредном мандату требало да буде у потпуности доминантан“, Ковачевић каже да је ова наводна аналитичарка запослена у једној од њемачких фондација које промовишу демократска начела у БиХ и да је њена изјава језива.

„Мислим да је то језива изјава, јер Марићева каже да треба да се понашамо по принципу да ћемо да имплементирамо изборне резултате грађана само онда када се њима из бошњачке унитаристичке кухиње свиђају изборни резултати“, рекао је Ковачевић.

Он је поручио да то дефинитивно неће бити могуће, јер ће Република Српска имати одговор на такву уцјењивачку политику.

Архива