Свечана академија поводом 9. јануара – Без Републике Српске нема ни БиХ

09.01.2019 Актуелно
 
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је, на Свечаној академији, да без Републике Српске нема ни БиХ.
 
„Република Српска данас прославља свој 27. рођендан у миру и слободи, поносна и вјечна баш онако каако то каже и централна порука којом обиљежавамо дан наше Републике. У њој је саткана наша прошлост, наш идентитет, у њој живимо своји на своме. Република Српска је обавеза за све нас да не одустанемо од својих увјерења. Живјећи наше свакодневне животе не смијемо изгубити идеју стварања Републике Српске и жртве која је дата за њу“, поручила је Цвијановићева.
 
Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да Реублика Српска и Србија имају заједнички интерес.
 
„Србија ће поштовати Дејтонски споразум, како би Република Српска уживала слободу. Србија ће поштовати сваку одлуку коју концезусум донесу сва три народа БиХ, али ћемо се увијек највише бринути о српском народу, што је и сасвим природно. Мостови које градимо према Српској су мостови према БиХ. Јачаћемо везе преко културе, образовања“, додала је она.
 
Свечаној академији присуствовали су предсједница Републике Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и премијер Српске Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Србије Ана Брнабић, те многобројни званичници и гости.
 

Архива