Српска формирала институције, бошњачки врх то избјегава

08.01.2019 Актуелно
 
Секретар Сената Синиша Kаран рекао је након сједнице овог савјетодавног тијела, одржане поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике, да је Српска усвојила најважнија реубличка документа попут буџета и Програма економских реформи. 
 
Он је изјавио новинарима да је на сједници Сената било ријечи о НАТО и европским интеграцијама, као и утицају међународне заједнице на Српску. 
 
Kада је ријеч о економским изазовима, Kаран је рекао да је Сенат констатовао да је макроекономско и фискално стање Српске већ 16 квартала сасвим добро. 
 
„Нотирали смо и неколико кључних проблема – проблем миграција генерално и безбједносно, као и питања здравственог сектора, образовног сектора кроз повезивање тржишта рада и тог сектора, те сиве економије. Посебно је апострофирано питање демографије“, нагласио је Kаран. 
 
Сједници Сената у Палати Републике предсједавала је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а присуствовали су предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и бројни чланови Сената, који је савјетодавно тијело највиших републичких институција. 

Архива