Шпирић: Проблем празници у Српској, а не застој у формирању власти

13.01.2019 Актуелно

„Просто је невјероватно да се званично Сарајево већ пет дана бави званицама, програмом и свечаном академијом прославе Дана Републике Српске. Свеопшта хистерија звана 9. јануар проширила се и на регију, а и званичници ЕУ нису пропустили да и овог пута падну под утицај кукњаве из Сарајева“, истакао је Шпирић у изјави за Срну.

Он је рекао да је несхватљиво да се институције ЕУ баве Републиком Српском која је формирала власт, а не онима који нису у стању да формирају парламенте и владе у Федерацији БиХ нити Савјет министара који би сутра требало да доносе законе и проводе европске реформе.

„Много је лакше држати се старе провјерене матрице по којој су Срби вјечити кривци иако не постоји ниједан аргумент за то. Република Српска има своје иинституције, законе и представнике и има добру вољу да буде локомотива развоја БиХ, али не може бити крива што клипове подмећу они који се лажно куну у ЕУ и реформе, а остали су у задњем вагону“, нагласио је Шпирић.

Он је оцијенио да је крајње вријеме да се странке у ФБиХ посвете имплементацији изборних резултата и да прихвате реалност да Република Српска чека на њих да би се кренуло даље.

 

Архива