Путинoва посјета Београду порука мира и подршке српском народу

15.01.2019 Актуелно

 

Додик је истакао да ће се сигурно срести са Путином, али да још није до краја дефинисан формат састанка, те подсјетио да Српска има добру сарадњу и везе са Русијом.

Он је за данашњи „Глас Српске“ оцијенио да су за Републику Српску веома важни сви контакти и разговори, посебно са значајном и снажном државом каква је Русија, која је показала своју објективност у спровођењу Дејтонског мировног споразума.

„У том погледу веома смо захвални Русији и њеном доприносу на очувању мира и стабилности. Глобални односи данас су другачији него прије десет-двадесет година, а Русија је, у моменту када је стварана Република Српска имала далеко тежу ситуацију. Вратила се на геостратешку позицију свијета и за нас треба да буде важно, да осим добрих односа са ЕУ и САД, имамо добре односе и са Русијом. До тога нам је стало, градимо то и чинимо да сваки наш састанак буде допринос јачању те сарадње и добрих односа“, рекао је Додик.

Он је додао да је Путинова посјета Србији важна, јер је ријеч о једном од најважнијих и најмоћнијих лидера свијета, земље која је пријатељ Српске, Србије и српског народа и која се бори за очување принципа мирољубивих односа међу народима, коју је Путин подигао и поставио на мјесто једне од најважнијих свјетских сила.

Додик је закључио да Путинова посјета Србији показује колико је и руски лидер заинтересован за то да Србија буде стабилна.

Предсједник Русије Владимир Путин требао би да у четвртак, 17. јануара, четврти пут посјети Србију и састане се са политичким врхом те земље и размијени ставове о актуленој ситуацији на домаћој и глобалној позорници, дешавањима на Kосову и Метохији, те српско-руским односима и наставку сарадње одређеним пројектима.

Архива