Придржавати се Pезолуције о војној неутралности

10.01.2019 Актуелно

 

„Имамо јасан став о НАТО савезу који налаже члану Предсједништва БиХ из Републике Српске и свим осталим функционерима да се придржавају Резолуције Народне скупштине о војној неутралности јер ова институција директно представља ставове и мишљење народа“, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она сматра да треба његовати став о војној неутралности и истиче да је зато и усвојена та скупштинска резолуција.

„Сада се сви нешто покушавају утркивати око тога да буде деблокиран Акциони план за чланство /МАП/, али ћу поновити да процес кретања према НАТО, па макар и овај корак који се односи на активирање МАП-а, јесте нешто што је било оптерећено политичким условима“, каже Цвијановићева.

Она каже да и чињеница, да је склоњен са стола услов који се зове књижење имовине, показује да је то само политички процес у којем је политички постављен услов, а онда неко процијенио да га политичку склони.

„Амерички државни секретар Мајк Помпео није неко ко је нон-стоп на терену. Он добија информације са терена од људи који представљју његову земљу. Неко му је објаснио да овђе постоји неки наводи руски утицај, па онда треба склонити услове и на брзину активирати све што се односи на кретање према НАТО“, каже Цвијановићева.

Архива