Цвијановић: Комшићева изјава показатељ да БиХ нема спаса

14.01.2019 Актуелно

„Условљавање је показатељ колико је то плитка политика. Јасно је ко су побједници и ко може формирати парламентарну већину“, истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске се истакла да очекује да изборни резултати буду спроведени.

„То значи да људи који су добили повјерење грађана на изборима буду постављени на одговарајуће позиције и да СНСД има предсједавајућег Савјета министара и озбиљне људе који ће сједити у овом органу. Овај садашњи Савјет министара, који је задржан након избора, нема ауторитет ни кредибилитет, нити може било шта да преузме као обавезу и да сви сматрамо да је то заиста тако“, додала је Цвијановићева.

Говорећи о активацији Акционог плана за чланство и подношења годишњих извјештаја, Цвијановићева је рекла да је све ту речено.

 

„Што се тиче Републике Српске и њених представника, имају Резолуцију Народне скупштине и за њих је она оријентир и обавеза. Према томе, не знам зашто би неко то условљавао, али рецимо Комшићу није пало на памет да никакав МАП и годишњи план није услов за кретање ка ЕУ, затим да је сада зауставио оно у што се они куну, а то је кретање ка Европи“, поновила је Цвијановићева.

Архива