Цвијановић: Крајње вријеме да ПИК заузме реалан став

28.01.2019 Актуелно

Наиме, сједница Управног одбора Савјета за спровођење мира на нивоу амбасадора БиХ, на којој би требало да буде ријечи о иницијативи СДА за покретање правне процедуре пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска, заказана је за сутра.

„Уколико ПИК засједа и расправља о било којој теми, требало би да о томе и заузме неки реалан став, те да кажу ко овдје подиже температуру, ко прави додатно неразумијевање међу народом, те ко уништава и оно моало што је остало за неки унутрашњи дијалог. Они само требају дати оцјењу једног таквог састанка“, наводи Цвијановићева.

Иначе, каже Цвијановићева, када су у питању форуми које сазивају странци, нема претјерана очекивања.

„Мислим да се они и не требају петљати у наше дневне теме и активности. Али овјде имамо другу ситуацију. Много је тема које у етер избаце домаћи политичари, а које су често испродуковане, мотивисане и подстакнуте или инициране од стране појединих странаца“, рекла је Цвијановићева.

Не би је, каже, изненадило да је свака иницијатива која се покреће у оквиру Федерације заправо резултат договора локалних бошњачких партија са странцима.

Архива