Цвијановић-Лопатка: Аустријски инвеститори препознали Српску

24.01.2019 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је разговарано о низу политичких тема, те да је једна од кључних ствари о којој су се усагласили питање европског пута БиХ.

Било је говора и о долазећим изборима у оквиру ЕУ, а предсједница Српске истакла је да у вези с тим очекује неко ново преслагивање.

– Биће и нових функционера, нових људи који ће бити у Европском парламенту и то ће се одразити и на оно што нас чека у неком наредном периоду, рекла је Цвијановићева.

– Мислим да постоји добро разумијевање и требамо га унапређивати политички и радити што је могуће више пројеката да би се економска сарадња појачала, рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да је захвална што су аустријски инвеститори препознали Републику Српску као мјесто за улагање и изразила очекивање да ће улагања бити увећана у наредном периоду.

Рајнхолд Лопатка изразио је захвалност због посјете предсједнице Српске. Истакао је да је БиХ за Аустрију значајна не само политички већ и економски.

– Значајно је да покажемо не само од стране ЕУ већ и од стране БиХ вјеродостојност у приступу процесу евроинтеграција, а са друге стране да не гледамо далеко у будућност, већ да то буде што брже, рекао је Лопатка.

Истакао је да је потребно обострано радити на путу да БиХ постане чланица ЕУ.

Архива