Цвијановић и Додик: Ширити сарадњу Русије и Српске

17.01.2019 Актуелно

Она је истакла да Русију и Републику Српску веже и пријатељство и политичко разумијевање, нагласивши да је Русија на економском и спољнотрговинском плану, осим што је велики улагач у Српској, важан спољнотрговински партнер.

– Имамо много заједничких пројеката. Важно је задржати добар ниво разумијевања и ширити сарадњу – истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је навела да има много започетих пројеката у сарадњи са Русијом и у сектору образовања, нагласивши да се као простор за додатну сарадњу отвара и област здравства и медицине, што је прилика коју Република Српска намјерава да искористи.

– Разумијемо да је Република Српска мало тржиште и мала економија, али увијек је важно да за велике подухвате имате велике партнере – рекла је она.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је задовољство због предстојећег састанка са предсједником Русије Владимиром Путином.

Подсјетио је на добре односе и сарадњу Русије и Републике Српске, истакавши да Српска жели да ојача сарадњу са Руском Федерацијом у области образовања.

– Веома важно је рећи да сам ја овдје као српски члан Предсједништав БиХ, али мој примарни интерес је Република Српска. Сматрам својом обавезом и дужношћу да примарно афирмишем интересе Српске – нагласио је Додик.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу што је омогућио да се у оквиру посјете предсједника Путина нађе простор и вријеме и за разговор предсједнице Српске и њега са Путином.

Архива