Жунић: Нова влада наставиће добар посао

17.12.2018 Актуелно
 
Жунић је, током посланичке расправе на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о експозеу мандатара за састав нове владе Српске, рекао да је Вишковићев експозе дотакао најважније ствари, изражавајући задовољство што је процијењено да ће БДП у Српској и даље расти, као и да ће бити рада на рјешавању демографских проблема. 
 
Жунић је рекао да је потребно смањење сиве економије и јачање привреде, повећање плата и запослености, као и постизање одрживог здравственог система. 
 
Његов страначки колега Мирослав Вујичић рекао је да је важно што постоји континуитет власти у Српској и у Сарајеву, јер неће бити ранијих опструкција са нивоа заједничких институција БиХ. 
 
„Надам се да ће нова влада наставити путем прогреса којим је кренула претходна“, рекао је Вујичић. 
 
Он је изразио задовољство што актуелни мандатар долази из реалног сектора и источног дијела Српске, који је тиме заступљен на једној од најважнијих и најодговорнијих функција у Српској. 
 
Шеф Kлуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је да нема повјерење у рад будуће владе, али да би волио да га премијер и министри разувјере, и да то буде најбоља влада. 
 
Он је поновио да је предложени програм владе „списак прелијепих жеља“, те да је у њему видљива неусклађеност намјера будуће владе са буџетом. 
 
Станић је рекао да, између осталог, треба прекинути са неодговорним запошљавањем у јавном сектору и у институцијама „које ништа не раде“, сузбити сиву економију, заштитити домаћу производњу и зауставити одлазак цијелих породица у иностранство. 
 
„Једини начин је да побољшамо стандард грађана, повећамо плате и растеретимо привреду. Плата у маркама мора бити једнака као она у Њемачкој у еврима, и онда становништво неће одлазити“, рекао је Станић. 

Архива