Вишковић: Унаприједити материјални положај свих радника

20.12.2018 Актуелно

На састанку Вишковића и представника Савеза синдиката Српске у Бањалуци изражено је задовољство што је Влада у претходном периоду реализовала мјере којима је повећана најнижа плата, као и плате у реалном и јавном сектору, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

У оквиру консултација у вези с Приједлогом буџета Српске за 2019. годину и Програмом економских реформи Српске за период 2019-2021. година, саговорници су заједнички оцијенили да ће се путем дијалога и консултација социјалних партнера наставити дјеловање у правцу дефинисања законских рјешења и реализације програма у интересу грађана Српске.

Размијењено је и мишљење о политици која је у претходном периоду усаглашена са социјалним партнерима, као и о мјерама и активностима које ће бити одредница у раду нове Владе.

На састанку у Административном центру Владе разговарано је и о програмима и активностима које се реализују у оквиру републичког Економско-социјалног савјета, те о реализацији Меморандума који је Савез синдиката потписао са Владом.

Делегацију Савеза синдиката предводила је предсједница ове организације Ранка Мишић, а састанку је присуствовала и министарка финансија Зора Видовић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар правде Антон Касиповић.

Архива