Вишковић: Радићу на добробити Српске и њених грађана

18.12.2018 Актуелно

Вишковић је новинарима у холу Народне скупштине рекао да ће све што је предочио у експозеу покушати да реализује.

„Већ од данас очекује нас предан рад и само рад. Спреман сам на све ово зарад добробити Српске“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће један од приоритета бити рад на рјешавању проблема у здравственом систему.

„Мораћемо зауставити гомилање обавеза у здравственом сектору и прописати мјере за рјешавање нагомиланих проблема у здравственом систему“, поручио је Вишковић.

Он је рекао да се мора доћи у позицију да здравство уђе у трезорски систем пословања и додао да нови министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић има велико искуство у здравству.

Премијер каже да је Српској потребна дигитализација и увођење регистара на основу којих се могу креирати одређене политике.

„Морамо увести регистар запослених, подстицаја, борачких категорија, социјалних давања и друге“, рекао је Вишковић.

Новоизабрани министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић рекао је да је 11 година радио у овом министарству, што је, како каже, велико искуство.

„Циљ је финансијска стабилизација здравственог сектора, као и дефинисање плана људских ресурса у овом систему“, рекао је Шеранић.

Он је изразио наду да ће у наредне четири године бити спроведени сви зацртани планови у поменутом сектору.

Новоизабрани министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић рекао је да то министарство чине три широка ресора којима ће се детаљно позабавити већ наредних дана.

„Ту прије свега мислим на високо образовање јер је то један од приоритета рада будуће Владе. Ићи ћемо у имплементацију свих мјера о којима је Вишковић говорио у експозеу“, рекао је Рајчевић.

Он је навео да ће радити на успостављању система електронске управе у Српској и дигитализацији друштва у цјелини.

Архива