Својим изјавама Говедарица позива на нереде и насиље

27.12.2018 Актуелно
 
Он је додао да је елементарно незнање оно што краси Вукоту Говедарицу, а да је он то још једном доказао својим данашњим изјавама. 
 
Kовачевић је додао да је Говедарица самозвани предсједник Републике, јер се сам прогласио за предсједника више пута након избора које је убједљиво изгубио, да није неко ко у јавности Српске и политици ужива било какав углед те да не би требао да позива на рушење Републике Српске, јер је он није ни бранио ни стварао. 
 
„Говорећи о режиму и анархији која која по Говедарици влада у Српској он позива на нереде и насиље, јер се тако треба односити према државама у којима 
влада режим или стање анархије, а Република Српска сигурно није таква држава“, рекао је Kовачевић. 
 
Према његовим ријечима, Говедарица, који је тенутно на позицији предсједника дијела једне странке, бар би требао да задржи минимум достојанства које подразумијева неоглашавање у јавности, јер очигледно не познаје шта значе појмови које користи. 
 
„Упутио бих га да се режимом карактерише власт која није бирана на изборима, а да анархија подразумијева безвлашће. Вјерујем да ће господин Говедарица када прочита ову моју изјаву постати свјестан да се овим терминима сигурно може описати ситуација у његовој странци, а никако не у Републици Српској у којој је власт изабрана на легитимним и легалним изборима на којима је и господин Говедарица, истина неславно, учествовао“, рекао је Kовачевић. 

Архива