Кошарац: Тражићемо партнере за изгласавање закона о Уставном суду БиХ

10.12.2018 Актуелно
 
Kошарац истиче да је потпуно видљиво да улога странаца са представницима бошњачког народа у тој институцији штети интересима Републике Српске. 
 
„Оно што је некада радио високи представник сада ради Уставни суд БиХ, тиме што се ставља на страну само једног народа у БиХ, и то бошњачког, а противно интересима српског народа“, истакао је Kошарац. 
 
Он наглашава да је један од циљева дефинитивно одлазак високог представника и доношење закона о Уставном суду БиХ који би требало да елиминише утицај страних судија, односно да стране судије не могу да раде у Уставном суду БиХ, јер је БиХ једина земља у окружењу у којој странци имају такав утицај на тако важну правосудну институцију. 
 
Kошарац подсјећа да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик током инаугуралног говора врло јасно рекао који су политички циљеви Републике Српске и њених представника у заједничким институцијама БиХ. 
 
„Ту су ствари потпуно јасне. Наша политка базира се на интересима Републике Српске и званичним ставовима институција Српске“, рекао је Kошарац. 
 
 

Архива