Каран: Полиција не напада народ

31.12.2018 Актуелно

Каран је истакао да скуп, када се подстиче на насиље, мора бити прекинут и да су политичари, који су вечерас подстицали на насиље, извршили кривично дјело.

„Опозициони лидери нису само злоупотријебили трг, групу „Правда за Давида“ и случај „Драгичевић“ већ подстичу и на насиље“, појаснио је Каран и додао да тиме директно дјелују преко групе „Правда за Давида“ на нарушавање безбједности у Бањалуци и Републици Српској.

Он је истакао да је полиција дужна да примјењује закон, јер је на то обавезује устав.

Каран је рекао да велики број грађана тражи од полиције да поступи по уставу и закону и успостави јавни ред и мир и јавни поредак ради нормалног живота у Бањалуци и Републици Српској.

„Нико нема право у било каквом јавном окупљању, изношењу ставова нарушавати мир и безбједност других грађана. То је граница сваког јавног окупљања, сваке слободе. Ове границе су прекорачене. Министарство унутрашњих послова /МУП/ мора да све врати у границе и оквире закона“, рекао је Каран за АТВ.

Он је оцијенио да се случај „Драгичевић“ неће ријешити на улици, ванинституционалним методама, као и да је све што се дешава у вези са овим предметом класична злоупотреба.

Каран је истакао да у овом случају МУП има потпуни легалитет и легитимитет да одржава мир у Бањалуци.

Он је рекао да неко жели да наруши не само безбједносни него укупни имиџ и Бањалуке и Републике Српске, али да институције то не смију и неће дозволити, те да имају пуни капацитет, снагу и подршку да то ураде.

„Институције Републике Српске неће дозволити да буду нарушени имиџ, углед и безбједносна ситуацију“, нагласио је Каран.

Према његовим ријечима, сада се ради и о нескривеној политизацији случаја и то не само са аспекта опозиционих лидера, који су цијелу капмању водили преко Трга и групе „Правда за Давида“.

Каран је додао да је овдје ријеч о злоупотреби и од међународног фактора, огромног броја међународних организација које финансира међународни фактор и свих оних политика које су против Републике Српске.

„Већина оних који се искрено залажу за рјешење случаја „Драгичевић“ су злоупотријебљени, а многи треба да ставе прст на главу и размисле шта сад овом квазиподршком чине“, рекао је Каран.

Он је напоменуо да су лидери владајуће опозиције прије два дана потпуно подржали мирне ненасилне протесте „Правда за Давида“  и још једном ултимативно позвали правосудне институције, прије свега тужилаштво да ријеши овај предмет.

Архива