Приоритети – стабилност Српске, животни стандард грађана и демографска обнова

10.12.2018 Актуелно
 Иако је новој влади остављен стабилан буџет и много боље стање јавних финансија него прије четири године, признаје да је још много изазова пред Српском. Пажња ће бити усмјерена на ново запошљавање и задражавање младих.
 
Поручила је да је задовољна што је Република Српска још једном показала политички и демократски капацитет, брзим констиуисањем Народне скупштине, Вијећа народа и избором делегата за Дом народа БиХ.
 
„Ја сам најавила да ми је јако важно да почнемо са националним програмом демографске обнове. Већ смо и покретали неке активности. Потребне се и мјере нове Владе Српске. Дакле, потребан је нови приступ према младима и новом запошљавању“ рекла је предсједница Српске.
 
Цвијановићева је поручила и да вјерује да су оствариве најаве о повећању просјечне плате на 1000 марака у току наредне године и да ће се то покушати остварити кроз дијалог са социјаланим партнерима.
 
Предсједница Српске најавила је и нове велике инфраструктурне пројекте и нова улагања у енергетски сектор. Посебно се осврнула на манифестацију „С љубављу храбрим срцима“, која ће, под њеним покровитељством, ове године бити одржана 23. децембра. Имаће, каже, потпуно нови концепт, уз учешће великог броја младих талената из свих области, а овогодишњи циљ је набавка роботичких помагала за дјецу са потешкоћама у кретању.

Архива