Најмлађи хуманитарци на пријему код предсједнице Српске

23.12.2018 Актуелно
 
Цвијановићева је захвалила младим умјетницима из Српске што су прихватили да ове године буду њени партнери у овој хуманитарниј акцији, те што ће ову манифестацију увеличати својим наступима. 
 
„Захваљујем се свима што сте данас дошли и што сте прихватили да будете моји партнери у организацији овако важне манифестације, чији је циљ да помогнемо другој дјеци. Сви сте сјајни мали умјетници и сви смо поносни што сте заједно са нама овђе и што сте тако талентовани“, рекла је Цвијановићева обраћајући се учесницима. 
 
Она је рекла да је сигурна да ће сви уживати у наступима младих талената, истичући да ова манифестација не би била тако лијепа да није окупила ђецу из различитих дијелова Републике Српске. 
 
„На манифестацији ће учествовати гости из 15 градова и општина из цијеле Републике Српске и без њих ова манифестација не би била успјешна. Захваљујем се родитељима и свима који са вама раде и труде се да покажу колики је ваш таленат“, рекла је Цвијановићева. 
 
Под високим покровитељством предсједника Републике Српске у Kултурном центру Бански двор у 17:00 часова биће одржано донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“. 
 
Партнери предсједника Републике у овогодишњој хуманитарној акцији су млади умјетници из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом покушати да, заједничким снагама, обезбиједе помоћ за своје другаре који имају потребу за роботски асистираном рехабилитацијом. 
 
Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ проводи се већ девети пут, а прикупљена средства биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију ђеце са поремећајима кретања. 
 
У Републици Српској годишње око 150-200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом уз кориштење роботике, а такав савремени третман тренутно не могу добити ни у Републици Српској ни у Србији. Дирекнат ефекат примјене савремене роботике је значајно бољи исход рехабилитације и подизање квалитета живота ђеце са дијагнозама церебралне парализе, спина бифиде, те повредама главе и кичмене мождине. 
 
У оквиру акције, од 6. децембра до Божића, 7. јануара, биће активан и „м:тел“ хуманитарни број 1411, на који ће грађани моћи да донирају једну KМ по позиву. 
 
Током донаторске вечери грађани ће бити у прилици да разговарају са неким од познатих личности које подржавају акцију. 

Архива