Bишковић: Тужилаштво треба што прије да ријеши случај „Драгичевић“

26.12.2018 Актуелно

Вишковић је рекао да као премијер, а првенствено као човјек, изражава најдубље саосјећање са породицом Драгичевић због трагичног догађаја који их је задесио.

„Саосјећам са њиховим болом. Заинтересован сам првенствено као човјек, што сам много пута поновио до сада, да тужилаштво што прије оконча тај случај. Више сам него заинтересован да што прије сазнамо истину и да сви починиоци, који су у то умијешани, за то и одговарају. Влада Републике Српске никада неће стати на страну и у одбрану особа умијешаних у тај трагични догађај“, рекао је Вишковић за портал „Српскаинфо“.

Коментаришући јучерашња дешавања у Бањалуци и привођење Давора Драгичевића, Вишковић је истакао да нема овлаштења да се мијеша у рад полиције и тужилаштва.

„Очекујем да ће полиција и тужилаштво, у складу са законом и Уставом, урадити свој дио посла“, навео је Вишковић.

Он је апеловао да се грађани, али и институције Републике Српске придржавају својих овлаштења и онога што треба да раде.

„Апелујем и да опозиција не користи ову ситуацију да би још више потпирила негативна дешавања. Сви треба да радимо на томе да се ситуација смири и да органи Српске ураде свој дио посла“, истакао је Вишковић.

Архива