Дешавања на улицама Бањлуке су прeдворје насиља

31.12.2018 Актуелно
 
„Све оно што се дешава на улицама Бањалуке предворје је различитих врста насиља, а то град Бањалука, нити Република Српска, нису заслужили“, рекао је Шпирић. 
 
Шпирић је истакао да треба одвојити „Правду за Давида“ и трагање за истином и правдом, што лично поштује, од „једне посебне фазе политичког лешинарења“. 
 
„Ово је можда најморбиднија улога дијела опозиције коју можемо гледати у Републици Српској“, рекао је Шпирић за АТВ и додао да је прије само пар дана упозорио јавност на ово. 
 
Он је позвао људе да „дођу себи“ и позвао да се „стане на лопту“. 
 
„Мислим да толика уздржаност полиције заправо говори да имамо професионалан полицијски апарат, али, нажалост, ја се бојим да овдје имамо гомилу удробљених глупости које нас увлаче у један амбис“, рекао је Шпирић. 
 
Он је убијеђен да 99 одсто грађана жели искрено да има Републику Српску, а ово што се дешава није начин за њено очување. 
 
„Уколико желимо да имамо Републику Српску онда морамо да је чувамо. Волио бих да јутро буде вријеме трежњења, да ставимо прст на главу и упитамо се куда све ово води“, рекао је Шпирић. 
 
Он мисли да полиција не може бити играчка у рукама насилника, јер је увијек и свугдје у свијету полиција та која гарантује безбједност, а не служи да се са њом обрачунавају, да је пљују, ударају и тако даље. 
 
„Сви они који насилно улазе у протесте, не знам да ли су свјесни да се заправо обрачунавају са институцијама и да им институције морају одговорити“, рекао је Шпирић. 

Архива