Додик: Влада ће бити бирана средином децембра

02.12.2018 Актуелно
Он је истакао да је на вечерашњем састанку руководство СНСД-а размотрило комплетну ситуацију када је ријеч о консултацијама које води мандатар Радован Вишковић.

„Обављене су све консултације са политичким и социјалним партнерима и удружењима, тако да сад улазимо у други круг. Већ идуће седмице чекају нас разговори о томе како структурисати Владу када је ријеч о ресорима и политичким субјектима“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је на састанку разговарано о буџету Републике Српске и БиХ за идућу годину, о спољнополитичким питањима важним за Српску, које треба да се одразе кроз институције БиХ, као и о мигрантској кризи.

Према његовим ријечима, намјера је да се дође до политика усаглашених у оквиру СНСД-а да би касније са партнерима могли разговарати о реализацији тих политика.

Додик је напоменуо да ће сљедеће седмице бити одржана сједница Народне скупштине и да ће се бирати делегати за Вијеће народа Српске и Дом народа парламента БиХ.

Вечерашњем састанку, који је одржан у Палати Република, присуствовали су Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Драган Лукач, Зоран Тегелтија, Никола Шпирић и Небојша Радмановић. 

Архива