Додик: Важно да имамо најбоље односе са Србијом

22.12.2018 Актуелно

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је на прес конференцији какон састанка са предсједником Србије Александром Вучием да га је упознао са ситуацијом у БиХ.

Додик је рекао да постоје застоји у конституисању власти на нивоу БиХ. Истакао је да је у Српској све урађено, док у ФБиХ није.

Предсједавајући Предсједништва БиХ нагласио је да је важно да имамо најбоље односе са Србијом. Када је у питању увођење такси на робу и Србије и БиХ на подручју Космета, Додик је нагласио да се ради о међународном преседану, као и да потез косовских власти утиче на регионалну нестабилност.

Додик је нагласио да кад је ријеч о питању границе између БиХ и Србије потребно је уложити више напора у наредном периоду, за рјешавање овог питања.

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је данас разговарао са Додиком о односима и сарадњи Србије и БиХ.

На састанку је констатовано да је трговинска размјена у порасту. Вучић је истакао да је предсједника Предсједништва БиХ информисао о стању на Косову и Метохији. Захвалио се на односу Српске и БиХ по питању увођења такси на увоз робе на подручје Косова.

Вучић је рекао да је са Додиком разговарао о будућем периоду који очекује Србију, а који, како је истакао неће бити нимало лак, првенствено у циљу смањења јавног дуга и броја незапослених.

Предсједник Вучић је замолио Додика да заједничким снагама уз обострану подршку одрже мир и стабилност на овим просторима. 

Архива