Додик: Предложићемо измјене закона о застави Републике Српске

13.12.2018 Актуелно
 
„Kада буде конституисан Дом народа парламента БиХ, тражићемо ове измјене да би у закон било уврштено истицање заставе Републике Српске, а не само њено уочавање како говори одлазећи министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак“, рекао је новинарима Додик, коментаришући објаву Црнатка да ће ономе ко уочи заставу Републике Српске на слици са прве сједнице Предсједништва БиХ дати награду у износу од 1.000 KМ. 
 
Додик тврди да је Црнадак годинама уживао у чињеници да сједи под двије заставе – БиХ и Федерације БиХ /ФБиХ/. 
 
„Тражио сам да застава ФБиХ буде уклоњена, што је јуче и учињено. Сматрам то половичним рјешењем. Мислим да би било добро да ова и застава Републике Српске послије буду враћене у Предсједништво БиХ и на томе ћу да радим“, нагласио је Додик. 
 
Према његовим ријечима, да је Црнадак мало боље погледао фотографије и видео снимке са прве редовне сједнице Предсједништва БиХ, онда би засигурно уочио заставу Републике Српске. 
 
„Пошто је застава јасно видљива на мом реверу, тражим од Црнатка да награду од 1.000 KМ, умјесто мени, уплати у фонд хуманитарне акције ‘С љубављу храбрим срцима'“, рекао је Додик. 
 
Он сматра да је веома важно да буду истакнути симболи који представљају Републику Српску. 
 
„Урадићемо све да то учинимо са посланицима и будућим члановима Савјета министара БиХ, те свим људима који у име Републике Српске тамо буду радили. Са изношењем заставе ФБиХ направили смо почетни корак када је ријеч о равноправности, мада нисам задовољан свим нити срећан због тога“, закључио је Додик. 

Архива