Додик подржава скупштинску већину и опозив начелника Рудог

20.12.2018 Актуелно
Додик је рекао да ће грађани Рудог дати најбољи одговор према опозиву начелника на предстојећем општинском референдуму, у недјељу, 23. децембра.

Он је рекао да подржава скупштинску већину окупљену око предсједника Скупштине општине, СНСД-а, СП-а и других политичких партија које имају двотрећинску већину у локалном парламенту, а која је против Рајака и његовог нерада.

Додик је нагласио да ће свесрдно сарађивати са Рајаковим насљедником, кога ће изабрати грађани општине Рудо.

„Након што је са ове функције отишао Милко Чолаковић све је заустављено и то се види. Оно што је урађено, урађено је око Хидроелектране `Мрсово`, али и то је радила Влада Републике Српске и ја лично, јер смо обезбиједили инвеститора“, рекао је Додик новинарима након страначке трибине у Рудом.

Додик је подсјетио да је Влада Српске обезбиједила услове за реконструкцију локалног дома здравља, уређење полицијске станице и друго.

Он је истакао да замјера Рајаку и то што је опструисао Републику Српску и што је мимо званичних српских институција са бошњачким политичарима преговарао о граници са Србијом.

„У сваком случају о томе треба питати српски народ и ја ћу подржати сваку одлуку која је у његовом интересу. Приједлог из Србије је функционалан и треба га подржати“, рекао је он.

Додик је поручио да грађанима Рудог треба обезбиједити бољи живот изградњом путне инфтасруктуре, наставком изградње Хидроелектране „Мрсово“, отварањем нових радних мјеста, те да је спреман да сугерише да Влада Републике Српске дође у Рудо и види како треба реаговати на најозбиљније проблеме те локалне заједнице.

„Влада Српске може то да уради и урадиће. Влада је ове године одобрила 300.000 КМ додатних средстава за Рудо, а тај начелник се није удостојио чак ни да напише захтјев за то. Па, зар то треба овом народу?“, рекао је Додик.

Он је свим Србима који славе Светог Николу честитао крсну славу и предстојеће новогодшње и Божићне празнике, пожељевши им срећу, здравље и напредак.

Крајем новембра Скупштина општине Рудо усвојила је инцијативу за смјену начелника Рате Рајака /Српска радикална странка/.

О овој иницијативи грађани Рудог требало би да се изјашњавају 23. децембра.

Архива