Додик: Не противимо се скупу групе „Правда за Давида“ јер је први пут поднесен захтјев

28.12.2018 Актуелно
„Информисан сам да је затражено да скуп буде одржан у недељу, 30. децембра, од 18.00 до 20.00 часова. Ми немамо ништа против да буде одржан и да грађани мирно и достојанствено изнесу своје мишљење“, рекао је Додик новинарима послије састанка у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.
 
Он је истакао да ће организатори, с обзиром на то да је затражено одобрење за одржавање скупа, морати да презму пуну одговорност, што значи да ће у случају да га надлежни органи одобре, бити потребно ангажовати знатно мањи број полицајаца.
 
Додик је рекао да је на састанку исказано задовољство што је формирање власти у Републици Српској окончано веома брзо послије општих избора, наводећи да ће све позиције бити подијељене између коалиционих партнера у складу са бројем посланика које имају у Народној скупштини Српске.
 
Састанку су присуствовали, осим предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.
 
Састанку су присуствовали и лидери ДНС-а Марко Павић, СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и функционер НДП-а Војислав Глигић, који чине владајућу коалицију у Српској.

Архива