Додик: 500.000 КМ за Борац – највећи спортски бренд Српске

07.12.2018 Актуелно
Златна плакета ФК Борац уручна је предсједници Српске.

 

Манифестацији, која је одржана у ресторану „Агапе“, присуствовао је и мандатар за састав нове Владе Српске Радован Вишковић.

Додик је рекао да је ФК Борац највећи спортски бренд Републике Српске, те да као такав увијек мора имати подршку.

– Сва улагања у клуб биће у координацији Града Бањалука и институција Српске – поручио је Додик, нагласивши значај подршке и вечерашње манифестације.

Додик је поручио да ће учинити све што је могуће да Борац прво уђе у Премијер лигу БиХ, а потом и да је освоји.

– Предсједница Српске и ја смо се договорили да помогнемо Борцу са 500.000 КМ. Борац за свој први корак има подршку Републике Српске – истакао је он.

Славиша Кокеза, предсједник Фудбалског савеза Србије, рекао је да је Борац поштован и цијењен у Србији.

– Знамо величину и историју овог клуба. Вјерујем да је дошло вријеме да се титула шампиона БиХ врати из Сарајева у Бањалуку – истакао је он и поручио да ће подршка ФС Србије бити неизоставна на том путу.

Предсједник ФК Борац Вицо Зељковић рекао је да је овај клуб данас стабилан, иако му је, због проблема са којима се раније суочавао, пријетило чак и гашење.

Навео је да је такав сценарио избјегнут, захваљујући подршци Милорада Додика, али и бивше премијерке Српске и садашње предсједнице Жељке Цвијановић и градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

Зељковић је нагласио да је „Борац“ сада на добром путу и да може да размишља о будућности, јер је ријешена већина проблема који су клуб кочили у посљедњих 10, 20 година.

Манифестацију „Црвено-плаво вече Борца“ организовао је Фудбалски клуб Борац, а присуствовали су и представници спортског, културног, јавног и политичког живота Републике Српске, као и предсједник и потпредсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и Марко Пантелић, те спортски директор Дарко Ковачевић.

Архива