Цвијановић: У нашим срцима станује хуманост

23.12.2018 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је поносна на партнерство које је у организацији ове хуманитарне акције остварила са младим умјетницима који вечерас учествују на донаторској вечери и који долазе из различитих дијелова Републике Српске, али и из Дрвара.

У обраћању на донаторској вечери организованој у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ за набавку роботике за опоравак ђеце са поремећајима кретања, која се одржава под високим покровитељством предсједника Републике Српске, Цвијановићева је рекла да су то сјајна ђеца која, својим умјетничким наступом, желе да помогну другој ђеци и нагласила да без њих овај догађај не би био толико успјешан.

„Данас су Ђетињци, један од најљепших породичних празника који претходе Божићу и који симболизује снагу породичних веза, слогу и међусобно помагање у свим приликама. Управо у том духу, организовали смо и овогодишњи хуманитарни догађаја под називом ‘С љубављу храбрим срцима’, у којем девету годину заредом учествује цијела Република Српска, а коју је покренуо тадашњи предсједник Републике Милорад Додик, на чему му захваљујем у име свих којима је та помоћ била намијењена“, истакла је Цвијановићева.

Предсједник Српске је подсјетила да ће средства која ове године буду прикупљена бити искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију ђеце са поремећајима кретања.

„О значају овог уређаја довољно говори чињеница да годишње 150 до 200 ђеце у Републици Српској има потребу за интензивним физикалним третманом уз коришћење роботике, да такав третман није уобичајен ни у земљама окружења, а тамо гђе постоји изискује огромне трошкове за наше кориснике.

Набавком роботике ми ћемо у наш здравствени систем увести једну сасвим нову, модерну услугу. Ријеч је о уређају који ће Теодори, Матеју, као и свим другим храбрим срцима, која вечерас нису овђе са нама, али јесу у нашим срцима, у великој мјери олакшати не само процес рехабилитације, већ и сам живот“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да сви желе да помогну, те да је зато око овог догађаја окупљена цијела Република Српска.

„Новац се може обезбиједити на различите начине, институције ће то свакако урадити. Али, оно по чему је овај догађај посебан јесте чињеница да он мобилише добру вољу и солидарност широм Републике Српске. Тако је и вечерас, јер ће сваки корак или покрет који начини било које дијете којем је потребан овакав вид помоћи бити успјех свих нас и то ће бити и наш покрет“, истакла је предсједник Републике Српске.

Она је изразила посебну захвалност предсједнику Владе Републике Србије Ани Брнабић која и ове године учествује на овом важном и лијепом догађају, као и на издашној донацији коју је Влада Србије обезбиједила и ове године.

„Поздрављам и наше јавне личности, културне раднике, спортисте, пјеваче, умјетнике из Републике Српске и Србије, као и медије који су вечерас са нама и који су учествовали у промотивној кампањи ове акције претходних седмица.
Желим посебно захвалити здравственим радницима у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију ‘Др Мирослав Зотовић’ у којем ће бити смјештен овај ‘чаробни робот’, пријатељ ђеце којој је потребна његова помоћ“, рекла је Цвијановићева.

Уз захвалност великим донаторима попут Владе Републике Србије, и свих других који су пружили подршку попут Владе Републике Српске, јавних предузећа, привредника, медија, јавних личности, предсједник Републике изразила је посебну захвалност грађанима Српске који су позивајући хуманитарни број 1411 донирали једну KМ, као и онима који су вршили појединачне мање уплате јер су, како је рекла, управо они доказ да у нашим срцима станују хуманост и пажња за оне којима је она потребна.

„И још једном посебно хвала нашим сјајним талентима који су у жељи да помогну својим вршњацима – храбрим срцима, прихватили да буду моји партнери у организацији овог топлог и хуманог догађаја! Хвала свима на доброти коју показујете“, нагласила је Цвијановићева.

Архива