Цвијановић: Српску чека боља будућност

27.12.2018 Актуелно

 

На пријему за делегације институција културе и науке, представника издавача из Српске, студенте, награђене ученике, спортисте, те делегацију Савеза националних мањина Српске предсједница Српске рекла је да је Српска стабилна, да институције функционишу и да је циљ да оне говоре једним гласом јер је то значајно за креирање политика и њихово представљање.

Она је истакла да су институције Српске показале да су у стању да се окупљају око важних питања, не само хуманитарних, већ и да разумију и адекватно обиљежавају важне историјске чињенице.

Цвијановићева вјерује да је пред Републиком Српском боље вријеме.

„Влада Републике Српске ће наставити да ради све што је радила претходна Влада Српске“, рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић, на пријему у Палати поводом обиљежавање Дана Републике Српске.

Пријем је организован за делегације Народне скупштине, Вијећа народа, Владе и представника Републике Српске у заједничким органима БиХ, затим Уставног суда Српске, правосудних органа Републике, Министарства унутрашњих послова, те Академије наука и умјетности Републике Српске, одржан је данас у Палати.

Предсједница Српске примила је и делегације борачких организација Републике Српске, пензионисаних генерала Српске, Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“, делегације удружења војних пензионера Републике у Оружаним снагама БиХ и Организације старјешина Војске Републике Српске, те за делегацију Министарства одбране БиХ.

Раније данас одржан је пријем за делегације културних и научних радника и представника издавача из Републике Српске, студенте, награђене ученике, спортисте, делегације Савеза националних мањина Републике Српске.

Предсједница је на почетку овог пријема рекла да је задовољна стањем у Српској, да су обезбједили стабилност институција, те да су брзо конституисали власт.

„Морамо бити окупљени око Републике Српске, њених институција и водити дијалог у друштву. Пред нама су многи изазови, али кад сви имамо исте интересе можемо направити помаке,“ навела је Цвијановићева.

Она је додала да упркос притисцима и искушењима стабилизовали су систем и посветили пажњу људима.

„Вјерујем у оно што радим и посвећеност ће се исплатити. Српску чека боља будућност“, додала је Цвијановићева.

У току је пријем за делегације Народне скупштине, Вијећа народа, Владе и представника Републике Српске у заједничким органима БиХ, затим Уставног суда Српске, правосудних органа Републике, Министарства унутрашњих послова, те Академије наука и умјетности Републике Српске.

Архива