Цвијановић: Пријетње Додику показују слику БиХ

04.12.2018 Актуелно

„Подржавам настојање Додика да око себе има људе којима вјерује, који припадају МУП-у Српске и не разумијем потребу да сви други објашњавају како треба да се натура неко обезбјеђење или на неки други начин да се уреди обезбјеђење око Додика“, рекла је Цвијановићева новинарима у Београду, гдје се састала са предсједником Србије Александром Вучићем.

Она је напоменула да су много пута до сада конституисани и Предсједништво БиХ и институције на нивоу БиХ, али да ово што се сада дешава није било забиљежено у ранијим периодима.

„То позивање неких исфрустрираних људи показује огледало БиХ, да тамо не можете да функционишете ако имате добре намјере, да на свој начин, онако како су вам грађани Републике поклонили повјерење на изборима, браните интересе Републике“, додала је предсједник Српске.

Цвијановићева је нагласила да у Сарајеву упорно желе да се гради и брани оно што они желе.

„Предсједавајући Предсједништва БиХ, односно српски члан Предсједништва Милорад Додик долази тамо у име Републике Српске и дужан је да поштује Српску, промовише је, брани њене интересе и говори у име њених грађана“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да БиХ очигледно има проблем да то разумије и да то показује неки приступ који је ненормалан.

„Није то само пријетња и однос према питању обезбјеђења, него генерално амбијент у коме не можете нормално да функционишете“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да није оптимиста када је у питању БиХ и да зато говори да треба јачати Републику Српску, њене институције, подизати свијест о важности чувања Републике, фунцкионалности њених институција.

„Треба да покажемо отпор према свакоме ко хоће да наруши ту функционалност, зато што су наше институције највећа брана и обавеза је да их штитимо, што значи одбрану Републике Српске“, нагласила је Цвијановићева.

Она је изразила увјерење да ће Српска јачати сваким даном и рјешавати бројне економске изазове, као и да ће јачати веза са Србијом.

Архива