Цвијановић: Млади таленти мобилисали цијело друштво

25.12.2018 Актуелно
 
„Оно што је посебно важно јесте и да су дјеца из различитих дијелова Републике Српске и из Дрвара учествовали и били главни промотери ове кампање. Својим наступом они су били ти који су мобилисали цијело друштво“, истакла је Цвијановићева. 
 
Предсједник Републике је нагласила да је веома поносна што су овогодишњи партнери у организацији ове хуманитарне акције била дјеца и најавила да ће тако бити и сљедеће године. 
 
„Наши млади таленти су на овај начин помогли својим другарима. Ја сам одушевљена што су они то прихватили, имали су сјајан наступ и као предсједник Републике сам задовољна што смо успјешно реализовали још једну хуману акцију“, истакла је Цвијановићева. 
 
Она је нагласила да су малишани, учесници хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ били на првом званичном пријему код предсједника Републике. 
 
„Они су били први који су ушли у Палату Републике. Заједно смо пјевали, играли, договарали се око наступа, сликали се и веома сам задовољна и поносна због тога“, рекла је Цвијановићева. 
 
Наводећи да ће на прољећа бити ријешена набавка уређаја за роботски асистирану рехабилитацију ђеце са поремећајима кретања, Цвијановићева је захвалила и здравственим радницима који су, такође, били промотери ове акције и који су учествовали у њеној организацији. 
 
Она је рекла да су управо они ти који ће користити овај апарат који је неопходан малишанима са поремећајима кретања. 
 
„Људи из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију ‘Др Мирослав Зотовић’ били су од велике користи у организацији ове акције и желим им успјешан рад на новом апарату који ће омогућити и успјешан опоравак наше дјеце“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она је навела да је хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“, која је организована већ девет пута, веома успјешна и то не само зато што се обезбиједи подршка онима којима је потребна, већ и зато што се људи широм Републике Српске одазову позиву и учествују у њеној реализацији. 
 
„У оквиру ових акција сви ми покажемо своју топлину, хуманост и жељу да се окупимо око добре идеје и то ћемо наставити да радимо и убудуће“, поручила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић. 
 
У Бањалуци је у неђељу, 23. децембра одржано донаторске вече у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“ током које је, према првим процјенама, прикупљено више од 1,4 милиона KМ, а више од 72.000 пута позван је хуманитарни број 1411. 
 
Ова акција одржана је под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, а прикупљена средста биће искориштена за набавку роботике за опоравак дјеце са поремећајима кретања. 
 

Архива