Цвијановић: Истина је у интересу свих

27.12.2018 Актуелно
 
„Све ове мјесеце сам се трудила да не дајем изјаве о наведеном случају. Знала сам да могу бити злоупотријебљене, погрешно тумачене и наићи на осуду оних којима не желим ништа лоше, него, напротив, желим им добро. Задржала сам тај став упркос вријеђањима, прозивањима и конструкцијама које су прављене око мене и моје породице“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци. 
 
Она је подсјетила да се једном о наведеном случају обратила у Народној скупштини Републике Српске, што је некима послужило за вријеђање и изругивање. 
 
„Дио породичне трагедије ћу издвојити и рећи да никоме ништа не замјерам, а поготово родитељима Давида Драгичевића. Са њима заиста жалим, без обзира да ли то вјеровали или не, али жалим што се то десило“, каже Цвијановићева. 
 
Међутим, каже она, све друго што се дешава везано за овај догађај мора се посматрати другим очима. 
 
„Не желим да ово посматрам очима родитеља, него онога ко се бавим важним пословима. Окупљања у Бањалуци су незаконита, јер нису обезбијеђене адекватне дозволе, али морам да кажем да је и ово везано за емотивну ситуацију“, додала је Цвијановићева. 
 
Она сматра да су у наведеном случају друге ствари проблем. 
 
„Полиција је радила свој посао, а оно што мене узнемирава као грађанина јесте чињеница на који начин можете да спинујете и направите свјетску вијест са негативним конотацијама на начин да је Бањалука у хаосу. То проузрокује извјештавање о Републици које је вјештачко и никада нисам чула да се у свијету, као рецимо у Француској, овако извјештавало“, каже Цвијановићева. 
 
Она је изразила бојазан да постоје многи који спречавају да се дође до истине и правде и то користе за политичке манипулације. 
 
„Погледала сам много снимака овог догађаја и виђела да полицајци користе тијело, а не руке јер су свјесни ситуације. Очекујем од полиције и надлежног тужилаштва да раде посао и нисам сагласна да се политичари мијешају у случај. Нису помогли опозиционари породици Драгичевић“, истиче Цвијановићева. 
 
Она је поновила да институције морају радити свој посао. 
 
„Ако смо имали прилику да чујемо адвоката Анта Нобила да се прије два мјесеца могло доћи до рјешења случаја, онда се поставља питање које су се то силе упетљале да га нема. Позивам и друге да дефинитивно одвоје породичну трагедију од поступања надлежних органа“, рекла је Цвијановићева и истакла да се опозиција морала понашати на другачији начин у наведеном случају. 

Архива