Цвијановић: Битан концепт будуће Владе Српске

03.12.2018 Актуелно

Цвијановићева је рекла да је на састанку било ријечи о томе да СНСД данас има више коалиционих партнера него у претходном периоду, као и о задацима за наредни период.

„Бавили смо се и тиме на који начин да функционише пуном снагом координација између наших људи у институцијама Српске и оних који обављају важне послове на нивоу заједничких органа у Сарајеву“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, то ће посебно доћи до изражаја када дође до формирања Савјета министара и када је потребно да се направи „животнија веза“ него што је то било у претходном периоду, када је тај „линк“ недостајао.

„Многе стари су се дешавале, а да нажалост уопште није постојала комуникација представника из Српске који су радили у заједничким институцијама БиХ са институцијама Републике Српске. То ће потпуно бити промијењено“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је на састанку било ријечи и о питању безбједности, миграцијама, буџету за наредну годину, стратешким инфраструктурним опредјељењима за наредну годину, запошљавању и демографској слици у Српској.

Архива