Достављен приједлог људи за ДКП мрежу

06.12.2018 Актуелно

„Важно је одабрати људе који ће у спољној политици БиХ штитити интересе Републике Српске, а неће радити на штету других у БиХ“, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Бањалуци након овог састанка.

Цвијановићева је истакла да ће у наредном периоду бити повучени сви Срби из 16 дипломатско-конзуларних представништава и амбасада БиХ, међу којима су Јапан, Бугарска, Израел, Швајцарска, Kанада, Грчка, Румунија, Чешка, Египат, Словенија, Србија, Црна Гора, ОЕБС, Франкфурт, Инстанбул, након чега ће услиједити именовање новог кадра који ће представљати и интересе Републике Српске.

Она је додала да се очекује и ново именовање за Македонију.

Предсједник Српске је нагласила да ће то бити једна од тачака на сједници Предсједништва БиХ.

Она је након састанка рекла да је намјера да се одређене ствари врате у оквире уставних процедура и да се изразе интереси Републике Српске кроз спољнополитичко ђеловање БиХ.

Према њеним ријечима, на састанку је договорено да се уведе нова димензија у спољнополитички рад институција, да се одабиру нови људи, који ће обављати те важне послове у иностранству у име свих у оквиру БиХ.

Она је нагласила да грађани Републике Српске очекују да се у оквиру спољнополитичког ђеловања БиХ изразе њихови интереси, што се није могло виђети у претходном периоду.

„Радимо на томе да представљање наших интереса буде адекватно нашим потребама“, истакла је Цвијановићева.

Архива