За Дан Републике дефиле на Тргу Крајине и свечана академија

27.11.2018 Актуелно
Централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик“, као и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Програмом прославе 9. јануара – Дана Републике Српске 2019. године предвиђени су традиционални пријеми код предсједнице Републике, полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменик бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића

Програмом обиљежавања предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Републике Српске у иностранству, биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањој Луци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.

Програмом је предвиђено и традицонално обиљежавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту, саопштено је из кабинета предсједнице Српске.

Архива