Универзитет у Бањалуци оставио неизбрисив печат у развоју Српске

07.11.2018 Актуелно

 

„Многи студенти овог универзитета данас су на важним мјестима, руководе друштвом и доносе важне одлуке, а тако ће бити и у будућности. Многи од њих отишли су на престижна мјеста диљем свијета, што говори да овдје имамо талената, али и систем образовања који може да припреми младе студенте“, рекао је Додик. 

Он је прије свечане академије поводом 43 године рада и развоја Универзитета у Бањалуци оцијенио да је веома важна чињеница да Бањалука толико година има свој универзитет. 

„Наша јавна политика јесте да подржимо јавне универзитете у Бањалуци и Источном Сарајеву. Сматрамо да морамо уложити још доста напора и материјалних средстава да ојачамо капацитете универзитета и да га сврстамо у ред референтних универзитета у региону и свијету“, истакао је Додик. 

Он је додао да је Универзитет у Бањалуци протеклих година дијелио судбину ових простора, формиран у земљи која више не постоји и сада се налази у Републици Српској која ствара све логистичке услове да буде одржан и покаже своје способности. 

„Овдје сам да им честитам Дан Универзитета и пожелим успјех свим професорима и свим студентима на добробит града, народа и Републике Српске у цијелости“, рекао је Додик. 

Архива