У интересу Републике да иста опција будe у власти Српске и Биe

23.11.2018 Актуелно

 

Лукач је рекао да је за Српску и њене грађане то био тежак период, јер су биле присутне многе опструкције са нивоа БиХ, попут покушаја заустављања одређених средстава намијењених Српској.

„У суштини, Српска је највише проблема имала са Србима у заједничким институцијама БиХ, са том другом политичком опцијом на челу са СДС-ом“, рекао је Лукач синоћ за РТРС.

Он је напоменуо да се први пут десило да су различите политичке опције на власти у Републици Српској и у заједничким институцијама БиХ, због чега је изгубљено много времена у реализацији одређених пројеката.

Лукач је истакао да је то вријеме прошло, јер су грађани на протеклим општим изборима дали повјерење онима који су радили у интересу Српске и за које сматрају да могу највише да ураде за Српску.

Ресорни министар подсјетио је да је у протеклом периоду реализовано много капиталних пројеката који су усмјерени на унапређење рада и организације Министарства унутрашњих послова.

„Настојао сам и покушао, заједно са сарадницима, да дам максимум с циљем заштите грађана, њихове имовине, као и безбједности у Српској, што је наш први задатак“, рекао је Лукач.

Упитан да ли ће бити дио и нове владе, Лукач је рекао да о томе није разговарао са мандатаром Радованом Вишковићем.

„Оног тренутка када неко буде сматрао да са мном треба да разговара о томе, сигурно ће да ме позове. Немам потребу да прејудицирам, нити да се нудим сам“, каже Лукач.

Архива