Уједињена Српска подржава Вишковића

13.11.2018 Актуелно

„Вишковић ће и дефинитивно бити нови премијер Српске и наставиће да ради све што је добро и потребно да живот у Српској буде бољи“, рекао је Ковачевић новинарима након састанка функционера СНСД-а, предвођених лидером те странке Милорадом Додиком, са представницима Уједињене Српске, које је предводио предсједник те странке Ненад Стевандић. 

Ковачевић је истакао да ће Уједињена Српска са четири посланика у Народној скупштини Српске бити дио парламентарне већине. 

„Лидер те партије Ненад Стевандић биће наш посланик у Парламентарној скупштини БиХ. Имамо никада јачи блок у Српској и патриотски блок Српске на нивоу БиХ“, рекао је Ковачевић. 

Он је навео да тренутно нема информације да ли ће бити разговора СНСД-а са групом коју окупља Обрен Петровић из Добоја, као и са НДП-ом. 

„До конститутивне сједнице Народне скупштине више нећемо имати разговоре. Данас смо постигли договоре о томе да ћемо бити заједно у наредне четири године. Имамо посланика у Народној скупштини много више него што је довољно“, поручио је Ковачевић. 

Прије састанка са представницима Уједињене Српске, руководство СНСД-а састало се са челним људима СП-а и ДНС-а који су, такође, подржали приједлог СНСД-а да мандатар за састав нове Владе Републике Српске буде Радован Вишковић. 

Сједници Извршног комитета СНСД-а на којој је Вишковић предложен за мандатара присуствовали су предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, генерални секретар Лука Петровић и остало руководство партије.

Архива