Кошарац: Шаровић, Мектић и Црнадак убрзано запшљавају своје рођаке и сараднике

23.11.2018 Актуелно

„Сваки дан који ти људи проведу на позицији министара значи штету за Републику Српску, а за њих личну корист и прилику да у техничком мандату запосле још којег рођака, сарадника или страначког послушника“, истакао је Kошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио да су поменути министри, посебно након изборног пораза СДС-а и ПДП-а на општим изборима, покренули процес убрзаног запошљавања страначки подобних кадрова у заједничке институције БиХ.

„Јавност треба да зна да је у посљедњих неколико мјесеци одлазећа власт у заједничке институције БиХ запослила на десетине страначких послушника. У том процесу, који је још у току, предњаче управо СДС и ПДП, као и поменути министри из те двије странке. Позивам их да престану да раде то што раде“, нагласио је Kошарац.

Он је додао да се „Додиков позив односи на функционере такозваног Савеза за промјене, који су у протекле четири године именовани на руководеће позиције у Сарајеву, а не на све Србе запослене у заједничким институцијама БиХ“.

„То је прљава медијска пропаганда СДС-а и ПДП-а. Биће смијењени страначки постављени функционери у заједничким институцијама у Сарајеву, посебно они од којих Република Српска никада није имала никакву корист, већ само штету, и политичку и економску“, поручио је Kошарац.

Архива