Предложићу низ мјера за заштиту привреде

23.11.2018 Актуелно

 

„То су ствари које су чињене у континуитету и уперене су против сваког човјека – Србина, Бошњака, Хрвата и свих грађана у БиХ“, рекао је Додик на конференцији за новинаре данас у Источном Сарајеву.

Додик је позвао све у БиХ да се договоре у вези с тим.

Једна од мјера, истакао је он, мора да буде да се изједначи већ на граници могућност да државе, које дају прелевмане далеко веће него у БиХ, овђе стичу много бољу конкурентску предност у привреди него што то имају и Република Српска и Федерација БиХ.

Он је нагласио да Хрватска по том основу стимулише пољопривреду и индустрију око пет пута више него два ентитета своју. Више од 13 пута су, додао је, веће подршке Њемачке него БиХ и када долази роба из Њемачке наравно да је конкурентна.

Једном од мјера, додао је он, треба да се забрани увоз робе у доспијећу.

Додик је рекао да ће то довести до тога да се стимулишу људи у БиХ јер претходне елите нису биле спремне да штите привреду у БиХ.

Он је нагласио да ће предложити мјере ради заштите привреде и амбијента у БиХ онако како је то и у неким другим земљама, имајући у виду да Свјетска трговинска организација даје то право, без обзира на то да ли били чланови.

„Ово што до сада имамо у БиХ је успостављен монопол од међународног интервенционизма“, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Архива