Потврђена коалиција Уједињене Српске и СНСД-а

22.11.2018 Актуелно

Делегација Уједињене Српске потврдила је коалицију са Савезом независних социјалдемократа, те изразила подршку концепту и конституисању нове Владе Републике Српске.

Оцијењено је да је процес формирања власти започет успјешно и да је циљ да институције власти у Републици Српској буду формиране у скорије вријеме.

Потврђено је такође да је за успјех у провођењу договорених политика важна институционална стабилност како у извршној, тако и у законодавној власти, те да се код именовања кадрова у новој Влади руководи принципом одговорности и стручности, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Стевандић је рекао новинарима након састанка да Српска треба да има модерну, младу и брзу Владу сачињену од стручног кадра.

Он је рекао да данас није разговарано о кадровским рјешењима, већ да кадровске, партијске и личне ствари буду стављене у други план с циљем подршке оваквом концепту Владе.

Након састанка са делегацијом Уједињене Српске, услиједиле су консултације са представницима Народног демократског покрета.

Архива